כאבים בצד הפוך

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

10/10/2012 | 23:36 | מאת: ש

שלום, כל התופעות של אבנים בכיס המרה מופיעים אצלי ואני מחכה לאולטראסאונד הדבר היחיד הוא שהכאבים מתחילים בבטן עליונה צד שמאל. האם זה יכול להיות עדיין אבנים?

לקריאה נוספת והעמקה
11/10/2012 | 19:25 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לרוב כאב על רקע אבנים בכיס המרה מתרכז בבטן אמצעית עליונה ובבטן ימנית עליונה. הכאב יכול לעיתים להיות בצורת חגורה, ז"א בבטן עליונה ימין ושמאל, יכול להקרין למרכז הגב והכתפיים, לרוב כתף ימין. לעיתים נדירות , יש אנשים כיס מרה בצד שמאל של הכבד או אף יותר נדיר, מצב של אנטומיה הפוכה, קרי, כיס מרה בחלק שמאלי של הבטן. כמובן, שיש לקחת בחשבון שאין מדובר באבנים בכיס מרה אלא בסיבה אחרת לכאב זה.

12/10/2012 | 00:49 | מאת: ש

דר תודה רבה להתייחסות,רציתי אם כך לדעת במה יכול להיות מדובר אם היו לי 3 התקפים מאוד מאוד חזקים שהחלו בבטן עליונה צד שמאל,ההתקף האחרון כלל הקאות מרובות!ההתקפים ארוכים בדכ 12 שעות של סבל גדול בלילה. עשיתי הרבה בדיקות ועדיין לא מצאו גורם...אני מפחדת מההתקף הבא,יש לך רעיון!!??תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב