מצב חריג או רגיל

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

16/05/2010 | 10:39 | מאת: דורון

שלום רב. לפני יומיים הייתי קורבן לשוד (במהלך נסיעה בחו"ל. אני עדיין בחו"ל). במהלך השוד שני השודדים בעטו בפרצופי כמה פעמים. כשחזרתי למלון ראיתי סימנים אדומים של חבטות. למחרת בבוקר המצב היה נראה טיפה יותר טוב והניפחויות ירדו בצורה רצינית. מה שמטריד הוא הוא שהיום, למעשה כמעט יומיים אחרי המקרה, קמתי בבוקר וגיליתי, מעבר לסימנים האדומים שטיפה התבהרו, שני סימנים כחולים על הפרצוף, מתחת לעיניים (זה כמעט נראה כמו שקיות שחורות, אבל רואים שזה לא). רציתי לדעת האם זה תקין, כלומר, שפתאום, מופיעות הסימנים. דבר שני הוא שבדקתי היום חום (מיד כשקמתי) ולתדהמתי חום הגוף נמוך להחריד (35.4). האם אלו תופעות נורמאליות לאחר האירוע? יש לציין שמכיוון שאני בחו"ל (לתקופה ארוכה) אני פחות סגור על הפרוצדורה לראות רופא. בגלל זה אני שואל כמה נראה שהמצב דחוף? תודה רבה

קודם כל תרגיש טוב . נפיחות בפנים בחלקה שטפי דם מהחבלות . סימנים כחולים שעלולים להופיע לאחר מספר ימים מהחבלות ושטפי הדם המקומיים .התהליך על פניו נראה נורמלי . בהתיחסות לחום כנראה מזג האויר קריר בחוץ .יש למדוד שוב .באם אתה לא בטוח לאחר חימום הגוף ,יש למדוד את החום דרך פי הטבעת !

מנהלי פורום רפואה דחופה