סימפטום של חום בלבד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

15/05/2010 | 18:50 | מאת: קטיה

שלום רב, לבן זוגי ישנו חום גבוה מזה חמישה ימים. כל יום החום נע בין 38.8 -37.4 ולפעמים אף יותר . רופא משפחה לא עשה שום בדיקה מלבד בדיקה גופנית כוללת וקבע כי ככ"ה מדובר בוירוס לכן יש לנוח הרבה לשתות ולקחת במידת הצורך אקמול. רציתי לשאול אם העובדה שהחום לא יורד וממשיך כבר 5 ימים מצריכה בדיקת דם או שתן? והאם יש לחזור לרופא? או שכדי להמשיך לנוח בבית עפ"י הנחיית הרופא ולחכות שהכל יעבור מעצמו.

יש לעקוב אחרי עלית החום . במידה והחום נמשך ,יש מקום לבצע בדיקת דם בסיסית ואולי צילום חזה אם קיימת אנדקציה לכך . בכל מקרה יש לחזור לרופא המטפל ליעוץ חוזר .

מנהלי פורום רפואה דחופה