שאיפת גז בישול

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

05/02/2010 | 20:05 | מאת: מודאגת

שלום נכנסתי למקלחת והשארתי את הגז דלוק, כעבור כמה דקות נדמה היה לי שאני מרגישה ריח של גז, אך זה נמהל בריח של השמפו ולכן יצאתי לבדוק רק כעבור כ-15 דק' כשכבר לא היה לי ספק בכך. גיליתי כי האש כבתה והמים היו קרים (מה שאומר שכנראה שהאש היתה כבויה במהלך כל ה15-20 דק' בהן לא הייתי לידה. פתחתי מייד את הדלתות והחלונות וכיביתי את הלהבה שבכיריים הסמוכות, אך לא יצאתי החוצה, אלא לאחר שהתלבשתי (יותר מ 5 דק'). יצאתי למס' דק' וחזרתי כשהיה נדמה לי כי הריח חלף. עברה יותר משעה מאז האירוע ועדיין יש לי בחילה ושורפות לי העיניים. האם מדובר בהרעלה? האם נגרם לי נזק בלתי הפיך למוח? ראוי לציין כי במהלך הזמן בו להבה אחת כבתה הלהבה השנייה המשיכה לבעור, ה6אם ניתן להסיק מכך כי ריכוז הגז באוויר לא היה גבוה וכי הרגשתי היא פסיכולוגית?

הפחד העיקרי במצבים האלה היא רמת חד תחמוצת הפחמן גבוהה -הכוונה רמה רעילה . דבר שגורם לכאבי ראש .בחילה ובמצבים קשים עילפון . הטיפול המיידי להתרחק מהמקום ולנשום אויר צח .מקרים יותר קשים יש להגיע לחדר מיון בכדי למדוד את הרמה וכן לתת חמצן בריכוזים גבוהים .........

13/08/2010 | 09:38 | מאת: מודאג

הגעתי לדירה והרחתי ריח לא חזק אבל מריד של גז, לא מצאתי אף מקום שממנו יכולה לצאת הגז אבל פתחתי את כל החלונות הריח קצת ירד אבל לא נעלם. הלכתי לישון ובבוקר כעת אני מרגיש כאב עמום איפהשהוא מתחת מפתח הלב.

מנהלי פורום רפואה דחופה