דחוףף - עקיצת שישן חום

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

01/08/2009 | 01:43 | מאת: איריס

שלום רב, בעלי נעקץ השבוע (כפי הנראה ביום ב' במהלך הבוקר). ביום ג' החל להרגיש חולה ולקראת הערב חומו עלה בבת אחת ונוספו כאבי ראש חזקים. ביום ד' כשהתסמינים נמשכו, וגילינו שהעקיצה גדלה, התנפחה ונוסף לה ראש שחור , וכן נוספו כאבים בבלוטת הלימפה הסמוכה למקום, קישרנו בין הדברים והגענו למיון. במיון הטיפול שקיבל כלל אופטלגין, חיסון אנטי-טטנוס ועירוי נוזלים עם אנטיביוטיקה ורידי. בתום הטיפול שוחרר לביתו עם מרשם לצפורל 500 מ"ג 4 פעמים ביום x 10 ימים, בקטרובן משחה x פעמיים ביום. הבוקר (יום ו') לראשונה קם ללא חום ועם שיפור משמעותי בהרגשה, עם זאת הפצע אינו מראה שיפור משמעותי. בשעתיים האחרונות החל שוב לעלות חומו ושוב מרגיש חולה. מאחר ועכשיו לילה ומחר שבת, האם הדבר סובל דיחוי עד יום א' או שעלינו למהר שוב למיון? בתודה

בחלק גדול מהמקרים אנו מאשפזים את החולים. שישן חום יכול לגרום נזק מקומי שמתבטא בנקודה השחורה ומסביב דלקת עורית נרחבת .הטיפול הוא מתן אנטביוטיקת תוך ורידית ומעקה על מה שמתרחש מתחת לנקודה השחורה ..........

מנהלי פורום רפואה דחופה