לשון לבנה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

26/07/2009 | 05:05 | מאת: לורא

שלום, אני סבלתי שבוע בדיספניאה פתאום כמה בבוקר עם תזוזה בלתי רצונית של הלשון והסתכלתי על המראה הרגשתי שהלשון צונחת לבפנים לבד כשאני מוציאה אותה... וירתר על כך ראיתי לשון בצבע לבן מוזר?????? על מה זה מעיד? אגב יש להוסיף שאני בתקופת מבחנים לא יודע אם זה קשור???.....

כנראה מדובר במתח. כדאי להיבדק על ידי רופא משפחה

30/07/2009 | 23:49 | מאת: ד"ר עילבוני

הלשון באופן טבעי מכוסה ברקמה דמויית שערות בצבע לבן שהן חלק מחיישני הטעם והשערות האלה נושרות או מתקצרות בצורה מיכנית בעיקר מתנועת המזון בפה ובתקופת הטפול בדיספניאה שלך לא אכלת דרך הפה ולכן השערות האלה התארכו ןנתנו את התמונה שנקראת לשון שעירה HAIRY TONGUE וזה טבעי ולא מצביע על מחלה ולא מדביק ועכשיו עם האכילה הרגילה זה עובר וכן מומלץ לצחצח את הלשון כדי לזרז את התהליך ולמנוע אגירה של חיידקים ומחוללי זהום על הלשון המחוספסת. לגבי הצניחה של הלשון אני ממליץ להגיע לבדיקת רופא נוירולוג

מנהלי פורום רפואה דחופה