חיידק KPC

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

14/07/2009 | 19:28 | מאת: יעקב

שלום לרופאים אחי שכב בטיפול נמרץ חודשיים ואחרי זה בשיקום נשימתי חודשיים במשך האישזפוז שלו בשיקום נשימתי הוא נדבק בחיידק KPC ובמשך שבועיים קיבל אנטיביוטיקה השאלות שלי האם החיידק נשאר בגופו ,והאם בגלל שמערכת החיסון שלו רעועה החיידק יכול להתפרץ ולפעול שוב האם דלקת ריאות בה הוא חלה עכשיו קשורה לחיידק ואיך אפשר לדעת האם זאת דלקת ריאות רגילה או שבאה בגלל החיידק האם בני הבית שחיים עם החולה יכולים להדבק בחיידק ומה יש לעשות שלא להדבק תודה מראש על התשובה

חיידק הקלבסלה הוא חיידק אלים.טיפול אנטביוטי אינטנסיבי משפר את המצב . מבחינת ההתנהגות צריך להיות שדה סטירילי .לבישת כפפות \רחיצה ידיים באופן תמידי בין טיפול לטיפול.התנהגות כה פשוטה יכולה להקטין את הסיבוכים ולמנע הדבקה .

מנהלי פורום רפואה דחופה