בעקבות המאמר: רפואה דחופה בפרירפריה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

11/06/2009 | 10:20 | מאת: נילי גולן

מדוע פונים יותר מטופלים לרפואה דחופה בפריפריה במאמר שהתפרסם היום (10/6/09) בפורום לרפואה דחופה באתר דוקטורס גילו הכותבים / חוקרים מידע יוצא דופן אודות ביקורי מטופלים ברפואה דחופה בפריפריה. לדעתם הדבר נעשה משום שיש כשלים ברפואה הקהילתית באזורים הרחוקים מהמרכז. תגלית עולמית או ישראלית !! או כדברי הכותבים, הסיבות הן: זמינות שירותי הבריאות בקהילה, מדיניות הקופות, היצע השירותים בבית החולים, מאפיינים דמוגרפים ומאפייני התחלואה וההיפגעות של האוכלוסיה באזור, נגישות הפונה לבית החולים והמרחק ממקום המגורים של הפונה לבית החולים. מרבית הפניות הן לבית החולים הסמוך למקום המגורים של הפונה. מכיוון שאין במאמר מידע על מאפיינים דמוגרפים ומאפייני תחלואה והיפגעות של האוכלוסיה באזור?? החלטתי לתת את הסברי האישיים. אז כך: בקהילה שלנו, בדרום רמת הגולן יש מרפאה אזורית של שירותי בריאות כללית בבני יהודה, ומכיוון שאין תחרות אז שרותי בריאות כללית מזלזלים בנו בצורה בוטה: רופא משפחה מקבל 4 פעמים בשבוע ואם הוא חולה, ההמלצה לסוע למרפאה הקרובה - 10 ק"מ במקרה ששם הרופא מקבל באותו יום, או לעיר הקרובה: 45 ק"מ, או לבית החולים הקרוב 50 ק"מ. אם הרופא נעדר למעלה משבוע, כן שבוע, אז רופא אחר מחליף אותו פעם אחת לשעתיים. אם אחות חולה אין לה תחליף ואם היא חולה למעלה משנה, אין התיחסות לענין.. כנראה שאנחנו צריכים להיות מאד בריאים (מאפייני תחלואה), או להחליף מקום מגורים מהפריפריה למרכז. אנחנו בחרנו להאבק על זכותנו לקבל שרות רפואי לפחות כמו בתל אביב. המכתבים לבעלי תפקידים לא הועילו (למרות חוק חופש המידע - חלקם גם לא ענו) הרבה, גם מפגשים הניבו הבטחות בלבד: שיפוץ המרפאה יסתיים בדצמבר (שנה לאחר שהחל). לאחר מכן ישופץ ויבנה מכון פיזיותיראפי (שנלקח מהמקום לפני שנים מספר, ללא הסבר מניח את הדעת) בית מרקחת - יש התיחסות חיובית לנושא, עדיין לא הוחלט היכן יוקם. האם במרפאה החדשה (בעוד יותר משנה) או בבית מרקחת פרטי שנפתח במרכז בני יהודה, ואפשר להפעילו כבר היום. מניסיוננו, האפשרות השניה עדיפה, משום שבית המרקחת הפרטי פתוח כל יום כל היום ומאפשר לנו לקבל שרות, שלא כמו במרפאה, שאגב פתוחה מדי פעם גם אחרי הצהרים. ואף מילה על החלפת רופא ואחיות (אגב, יש לנו רופא וצוות אחיות מצויין). רופאים מיקצועיים, הצלחקתם אותם, רופא ילדים יבוא 3 פעמים בשבוע במקום פעמיים ובשאר הימים הילדים צריכים להיות בריאים - מאפייני תחלואה, אמרתם? אז, פתחנו עצומה לשיפור שירותי הבריאות בדרום רמת הגולן וקרוב ל 400 מתושבי האזור חתמו עליה. (אתם מוזמנים לחתום למעננינו ולמען תושבים נוספים בפריפריה. מדובר ב 2400 מטופלים ס"ה, מתוכם כמחצית ויותר ילדים, כלומר, כמעט כל מי שגולש באינטרנט ואינו חבר צוות שרותי הכללית (שאינו יכול לחתום) חתם על העצומה. בינתיים, אנחנו מחכים לישועה..(או לפתיחת מרפאה של קופה אחרת) יש לכם רעיון, נשמח לשמוע. נילי גולן [email protected] מקור המאמר my-daata.com/ gyoav.org עצומה באתר עצומה

תודה

18/06/2009 | 10:05 | מאת: נילי

4 אותיות בתשובתך זה הרבה יותר מימה שאנחנו מקבלים מקרבניטי הבריאות בארץ.

מנהלי פורום רפואה דחופה