שלום. בנוגע לזריקת טטנוס

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

22/05/2009 | 11:53 | מאת: פאר

במידה וקיבלתי יותר מזריקת טטנוס אחת במהלך 5 שנים ,מה יכולות להיות התופעות לוואי? ביום הראשון שלאחר הזריקה קיבלתי מכת חום קשה,מלווה בכאבים בשקדים וקשיי נשימה(כנראה מחרדה). ביומיים לאחר מכן היו לי רק כאבי ראש (בכל יום) . יכול להיות שזה בגלל החום הכבד(אני נמצא בסביבה תמידית של שמש במהלך כל היום) , או שזו תופעת לוואי מזריקת הטטנוס? ואם זו כן תופעת לוואי, מה עליי לעשות? תודה מראש. דחוף מאד.

זריקת טטנוס יכולה לגרום לתגובה מקומית שמתבטאה בנפיחות ,כאבים ויתכן אודם באיזור ההזרקה .במקביל יתכן תגובה כללית בגוף שמתבטאה בעלית חום. אם קיים ספק לגבי מתן טטנוס במהלך 5 השנים האחרונות עדיף לתת ...........

מנהלי פורום רפואה דחופה