כאבים בפנים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

15/06/2007 | 18:21 | מאת: רותי

שלום לכם. יש לי בעיה שמדאיגה אותי יותר ויותר, אני חוששת שמדובר בעניין חמור. עברתי בדיקות והרופאים בינתיים לא מתייחסים לבעיה כדחופה ואני חוששת שמא הם טועים בהערכה והבעיה עלולה להחמיר בזמן שאני ממתינה לבדיקות שהופניתי אליהן. הסיפור הוא כזה: לפני כשנה התחילו אצלי כאבים בפנים בצד שמאל, שהרגישו כמו שיניים. בדיקת שיניים שללה בעייה בשיניים או בחניכיים והופניתי לא.א.ג. א.א.ג בדקה כולל צילום סינוסים ושללה בעיה בסינוסים אבל שלחה אותי ל-CT. נוירולוגית בדקה ושללה בעייה מבחינתה. מומחה פה ולסת מצא שרירי לעיסה מוגדלים ותו לא. לפני כשבוע התחילו לי סחרחורות מלוות בכאבים באוזן שמאל, הסחרחורות נמשכו כחצי יום ולקראת הערב נחלשו, ככה מס' ימים עד שנעלמו לגמרי. אתמול התחילו לי כאבים בראש מעל האוזן. במקביל כל הזמן איזור הלחי השמאלי כואב, מין תחושה של סוכריה בפה כל הזמן. גם בדיקות דם עשו לי. הרופאה מתעקשת להמתין לתוצאות ה-CT של מערות הפנים, אבל אני באופן טבעי שרויה בפחד. בכל זאת מדובר על הראש, ומדובר בבעיה לא שגרתית. האם העובדה שהכאבים נודדים, והעובדה שהם לא קבועים אלא הולכים ובאים, מתחזקים ונחלשים, היא מספיקה כדי לומר שאין פה סכנה דחופה? אני יודעת שזה קצת טיפשי - אבל: אני יכולה לסמוך על הרופאים שלי? לא כדאי לרוץ למיון ולעבור את כל הבדיקות מיידית? או שלא יתייחסו אליי שם?

15/06/2007 | 18:24 | מאת: רותי

השבוע גילו אצלי דלקת בתריסריון, שמקרינה לי על כל איזור הבטן והחזה. יכול להיות קשר?

לדעתי דואגים לך ואת עוברת בירור מקיף .יש מקום להמתין לתשובת CT . בשלב זה טיפול S.O.S . חדר מיון או מלר"ד של היום לא יעשה לך כל הבדיקות בגלל שמטרת המחלקה לרפואה דחופה לטפל בבעיות חריפות או לייעץ במצב שקיימת בעיה כרוניות . תמשיכי בבירור ושיהיה בהצלחה ................

מנהלי פורום רפואה דחופה