התייעצות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

14/05/2009 | 12:11 | מאת: נעם

שלום רב,ברצוני להתייעץ עמך. אני בת 23,בריאה בדרך כלל. אתמול בערב,קיבלתי מכה מדוייקת במרפק (לא מכה חזקה,אך מהסוג המפתיע).שנייה לאחר מכן הרגשתי חולשה מהסוג שמרגישים כשנחתכים ביד לדוגמא.העיניים חשכו והרגשתי שהכל "כבה" מסביבי.מה שקרה לאחר מכן אני יודעת מבן הזוג שלי שהיה נוכח.הוא מספר ששיתפתי פעולה בניסיון שלו לעזור לי להתרומם מהריצפה ומיד לאחר מכן נשמטתי מידיו וקיבלתי מכה קלה בראש. הוא טוען שהחל מעייין פירקוס בגוף שלי באזור הרגל ותחושת קישיון בגוף, הוא ניער אותי קלות ופקחתי העיניים.כל הארוע נמשך כשבע שניות.כשפקחתי העיניים ולאחר בילבול של שתיים שלוש שניות, ההכרה שלי הייתה מלאה וזכרתי והבנתי מה קורה סביבי.נחתי כשעה והרגשתי כחדשה. האירוע הזה הזכיר לי אירוע נוסף שקרה לי לפני כחצי שנה.בעת שטיפת הכלים,חתך קל ביד הביא למצב דומה.חולשה מיידית,התעלפות רגעית ומעיין פירקוס בגוף.האירוע הזה היה קצר יותר ואני רוצה לציין שההרגשה אחרי הייתה כאילו הייתי בהכרה וזכרתי את הפירקוס ואת הניסיון בראש להשתלט עליו. ברצוני לשאול,תחושות החולשה לאחר מכה בגוף מוכרות לי,אך הפירקוס המוזר "ואיבוד ההכרה" לא.האם נראה לך שיש לבדוק העיניין לעומק או האם מדובר בצירוף מקרים ותופעות נורמליות? בתודה מראש על ההתייחסות, יום מוצלח, נעם

לפי התיאור שלך זה מתאים לתגובה וגאלית -נפילה בלחץ דם בגלל תיפקוד מעקב של מערכת העצבים הפנימית כתגובה לכאב,חתך ........... נפילה בלחץ דם גורמת לאספקת דם ירודה למח -בעל התצרוכת הגבוהה של סוכרים וחמצן .אז מתעלפים ויכולים להגיב בצורות שונות .

מנהלי פורום רפואה דחופה