חום גוף נמוך בתינוקת בת שנה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

20/01/2009 | 00:35 | מאת: אלינור

שלום, היום אבחנו אצל אחיינית שלי בת השנה חיידק סטרפטוקוקוס בגרון. כמובן שמייד התחילו טיפול באנטיביוטיקה, כאשר קבלה את המנה הראשונה לפני מספר שעות. מה שמוזר הוא שחום הגוף שלה עולה עד 40 מעלות, אך בלילות הוא יורד ל-35 מעלות ובימים ל-36 לאחר שהיא מקבלת סירופ להורדת החום. חשוב לציין שהתינוקת ישנה רגוע ונושמת כרגיל. שאלתי היא האם הדבר שכיח? הגיוני? ואם לא - מה צריך לעשות? אודה לתשובה בהקדם. המון תודות!! אלינור :)

החום בגיל שנה יש למדוד דרך פי הטבעת . החום משתנה בגלל כמה גורמים ביניהם טיפול באקמול ונורופין ,וסת החום אצל ילדים קטנים וכן טמפרטורה סביבתית . יש לעקוב בהתאם ואם קיים ספק למדוד באותה שיטה פעמיים או לסירוגין לחליף למד חום פשוט.............

מנהלי פורום רפואה דחופה