esr

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

28/12/2008 | 11:33 | מאת: מאי

בבדיקת דם ששלח אותי אורטופד עקב כאבי גב תחתון שמקרינים לרגל כבר שנתיים, נמצא אצלי חריגה בבדיקת esr רשום שם 32, האם עלי לדאוג? הוא נתן לי אטופן לדלקת, האם יש קשר בין הבדיקה לכדורים? תודה

ESR נקראת שקיעת דם . בדיקה זו עולה בכל מצבי הדלקת כמובן זיהומית ולא זיהומית . מתן איטופן לדלקת ולהרגעת הכאב מקובלת ..

12/02/2009 | 21:57 | מאת: אלה

ד"ר נכבד אני קיבלתי תוצאות בדיקת הדם ושם מצוין כי שקיעת הדם אצלי עומדת על 80. מה זאת אומרת ומה אני צריכה לעשות? אודה מאוד על תשובתך

מנהלי פורום רפואה דחופה