התנפחויות לא מוסברות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

16/12/2008 | 22:04 | מאת: יאיר

שלום, לאחרונה חזרה אלי תופעה שהופיע אצלי לראשונה לפני כ-25 שנים ומאז לסירוגין אחת למספר שנים. מדובר בהתנפחות לא צפויה של שפתיים, חייך, איזור העיין ופריחות גדולות מאד וגירוי באיזור המפשעה ואיזורי גוף אחרים. בשלושת השבועות האחרונים, מידי ערב מתנפח אצלי ריזור אחר בפנים (שפה עליונה, שפה תחתונה, פנים החייך). אני נאלץ, באישור רופא, לצרוך בכל יום כדור 1 של Telfast 180 וזה לא עוצר את התהליך. בימים האחרונים קיבלתי מרופאת המשפחה כדור נוסף Frothiazine 25mg. נושא האלרגיה אינו זר לי ומדי שנה בעונות המעבר וכד' אני סובל מתופעות אלרגיות של גירויי עור קדחת שחת... האם תוכלו לאבחן את התופעה שאני חווה לאחרונה? האם מדובר בעוד צורת הופעה ותגובה לעונת אלרגיות? כיצד עלי לנקוט אם זה ממשיך בתדירות כזו? תודה יאיר

הטיפול מתאים .במצבים יותר קשים ניתן לקבל סטירואידים בכדורים או דרך הוריד כמו כן יש להיות במעקב אצל רופא אלרגיה...

27/12/2008 | 16:49 | מאת: יאיר

תודה לך ד"ר על התייחסותך. האם תוכל להרחיב מעט לגבי התופעה והגורמים לה? תודה יאיר

מנהלי פורום רפואה דחופה