אכילת בשר נא בהיריון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

12/11/2008 | 23:08 | מאת: סיגל

שלום אני בשבוע 23. משתדלת מאד להקפיד על תזונה ניאותה ובעיקר מקפידה מאד לא לאכול מה שאסור ע"פ כל ההמלצות. אבל דווקא למי שנורא משתדל קורות תקלות.... היום היינו אצל חברים . אכלתי ללא כל חשש שניצל שהיה רך וטעים (ואכן שאלתי את המארח כיצד יוצא לו כ"כ רך והוא ענה" טיגון קצר). רק בביס האחרון הרגשתי בחתיכה ממש נאה והוצאתי אותה מהפה. החשש הגדול התחיל לאחר שעתיים כשרציתי לתת לבני חתיכת שניצל, ומכיון שהחתיכות היו מאד עבות חתכתי לשניים ואז גיליתי שכל החלק הפנימי ממש נא. נבהלתי מאד כי הבנתי שייתכן ורוב הסיכויים שאכלתי חתיכה שלמה שלא בושלה דיה (וכנראה לא ממש הרגשתי כי החתיכה הייתה מאד עבה והמעטפת החיצונית שלה הייתה די בשלה). כעת אני בחרדה ממש גדולה. לא מצליחה להירגע. האם ייתכן כי עשיתי נזק לעובר ? מה הסיכוי שנגרם לו נזק ואם כן איזה ? הבנתי מקריאה שהנזק היחיד שיכול להיגרם הוא מהידבקות שלי בחיידק הטוקסופלסמה או הליסטריה ? האם זה הנזק היחיד ואם כן האם ניתן לגלות זאת בוודאות בבדיקת דם ? (בעיקרון ידוע לי שבהיריון הראשון עשיתי בדיקת נוגדנים לטוקסופלסמה)... האם ישנם סכנות נוספות שלא ניתן לגלותם ?(ואז אחיה בחרדה עד סוף ההיריון....) שאלה אחרונה- בני בן שנה ו-10 חודשים. אכל לדעתי כ-3,4 ביסים מהשניצל. האם נשקפת לו סכנה ? אנא ענו לי מהר. אני ממש בחרדות וזה לא יעבור לי כ"כ מהר....האם תוכלו להרגיע אותי ? הוסף תגובה

יש להירגע . לא כל סבוך חייב להתקיים . העובר מקבל את התזונה אחרי הסינון של האם . מקווה לטוב לך ולבנך . תורידי את המתח והחרדות ................

מנהלי פורום רפואה דחופה