pericarditis

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

05/11/2008 | 01:22 | מאת: סיגל

מזה כמה ימים יש לי כאבים חזקים במרכז החזה כאשר אני נושמת עמוק והכי גרוע זה שכיבה או הליכה/תנועה או התכופפות בישיבה ובנשימה קלה זה הרבה יותר קל אז אני ישנה כמו במטוס בישיבה אתמול בערב נגשתי לרופאה (אני בהשתלמות בקנדה) והיא אמרה שהיא חוששת ל- pericarditis- הסבירה לי שזה דלקת של מעטפת הלב ושאין ברירה עלי ללכת למיון, הלכתי ושם עשו לי צילום חזה בדיקות דם וא.ק.ג. הכל יצא תקין למרות שהרופאה שלי ביקשה בפרוש משהו אחר- אולטרסאונד לב, לא הסכימו לעשות האם אפשר לזהות pericarditis בצילום חזה? או שעלי לחזור לרופאה ולבקש את האולטרסונד היא מקבלת רק בסוף השבוע האם זה דחוף? כי לא בא לי עוד לילה במיון סתם האם אולטראסאונד חזה- זה מה שאנחנו קוראים אקו - לב? תודה סיגל

בקר טוב סיגל הבדיקות שביצעת מכוונות . הבדיקה שיש לבצע :אקו לב בדיקה זו מראה את כמות הנוזל שהצטברה בין הלב למעטפה החיצונית . יש לעבור בירור מקיף לדעתי כולל בדיקת גזים ,קרישיות ואחר ......... המיון לדעתי זה המקום.............

מנהלי פורום רפואה דחופה