חום נמוך מזה כשבוע - דחוף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

06/06/2007 | 12:34 | מאת: נטע

לפני שבועיים וחצי נחבלתי - פצע שטחי בשוק ,לאחר 3 ימים - שטף דם ונפיחות בקרסול אותו רגל-ללא חבלה הרופא אמר ששטף הדם עבר לקרסול . הפצע הגליד ,הנפיחות בשוק ירדה . רק בקרסול עדיין שטף דם ,נפיחות קלה רק בסוף היום . מזה שבוע וחצי - חום נמוך של 37 או 37.2. מעלות , לא מצריך אקמול אך בהחלט מטריד ומתיש. אינני מקוררת ומעולם לא היה לי חום נמוך במשך שבוע וחצי. האם ייתכן שספיגת שטף הדם גורמת לחום הנמוך ? הרופא העריך שזה יקח כ- שלושה שבועות עד לספיגה של שטף הדם - האם עוד 3 שבועות יהיה לי חום נמוך? האם יש דרך לזרז תהליך ספיגת ההמטומה? חום יכול להיות תוצאה של דלקת - מהו התהליך הפזיולוגי של ספיגת ההמטומה שיוצר את הדלקת או החום ? בדריכה - מקום ההמטומה בקרסול מעט כואב

לשאלתך על החום הנמוך ,אני לא רואה בערכים האלה כחום נמוך .37 מעלות צלזיוס הוא ערך תקין . לגבי הימטומה קיימים לפעמים סיבוכים מקומיים והחיידקים מתיישבים בכייף על אותו איזור . יש מקום לקירור מקומי לסירוגין .הרמת רגל בסוף היום בכדי להפחית מהנפיחות המקומית . חשוב להתיעץ ולהבדק על ידי רופא משפחה \אורטופד .

מנהלי פורום רפואה דחופה