שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

20/09/2008 | 16:31 | מאת: הדס

שלום, אני מקווה שתבין את שאלתי. כבר תקופה ארוכה שאיני אוכלת כמו שצריך, וזה אומר שאני אוכלת המון המון המון ירקות על מנת לסתום את עצמי וזה כדיי לא להעלות במשקל כמובן. אני מרבה לאכול המון מלפפונים (כ- 4 קג' ביום) בנוסף לכך גם כרוב, עגבניות, חסה.... אומרים ל י שאני מזיקה לעצמי לא רק כי זה על חשבון מאכלים אחרים שחיוניים לי ואני נמנעת מהם אלא גם כי אני מנפחת לעצמי את הקיבה. ואכן בסוף כל יום הבטן שלי נפוחה כאילו שאני בהריון. שאלתי היא: האם אני מנפחת את הקיבה או שאני מנפחת את המעיים? מה גדל מבין שניהם? אני יודעת שקיבה זה שריר כך שאם אני אתחיל לאכול מסודר וכמו שצריך בסופו של דבר מימדיה יקטנו. אך מה בנוגע למעיים? אם ניפחתי אותם או שהם גדלו - האם המצב הוא הפיך? אשמח לתשובה מהירה. תודה

את אוכלת רק ירקות . מגזימה באכילת מלפפונים . אין ניפוח הקיבה והמעיים ..... אוכלים אז הנפח גדל ............... יש להתיעץ עם דיאטנית .

08/10/2008 | 07:46 | מאת: ד"ר אשקר

מדובר כמובן בדיאטה לא מאזנת . יש לפנות לדיאטנית . תחושת מלאות בבטן נובעת מדיאטה לא מבוקרת וכן מיצירת גזים מקומיים . אחרי החזרה לדיאטה תקינה עם ארוחות קטנות וחוזרות המצב ישתפר ותחול הקלה בתחושה ...

מנהלי פורום רפואה דחופה