נפילה בלחץ הדם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

18/08/2008 | 08:16 | מאת: בת 63

שלום, לפני יומיים חזרתי מאימון שיגרתי בחדר כושר במהלכו הרגשתי מצוין. ממש לפני הכניסה הביתה נתקפתי בכאב-בטן שלווה בשלשול קל. נכנסתי לפעילות מהירה בעבודות בית שונות ולפתע נתקפתי סחרחורת עזה. בקושי הצלחתי להגיע לכסא ולשבת עליו. גופי נשטף זיעה ונתקפתי בחילה בנוסף לסחרחורת ולכאב הבטן שלא חלפו. מאחר ואני סובלת מיתר ל"ד שמאוזן בתרופות יש לי בבית מכשיר למדידת ל"ד. חשדתי שיש נפילה בלחץ הדם ומדדתי. התוצאה היתה מבהילה: 71/51. הזמנתי מיד את מד"א. עד שהגיעו הסחרחורת חלפה ובבדיקתם לחץ הדם היה תקין. הם ביצעו לי בדיקת דם, ורמת הסוכר היתה תקינה. החלטתי לא להתפנות למיון. הבחילה חלפה לאיטה תוך מספר שעות ושאר התופעות לא חזרו. כשעה לאחר מכן שוב היה ל"ד נמוך 107/70 ואחרי זה ועד עתה לא יציב אך תקין. מה זה יכול להיות? תודה מראש.

תת לחץ דם וסחרחורת יתכן ונגרמת על ידי הפרה במערכת שיווי משקל לאחר ביצוע מאמץ פיזי (כמו באן פנימית ).כמו כן נפילה בלחץ דם ראשוני באיש עם עמידה ממושכת... יש לפנות לרופא מטפל להערכה...

מנהלי פורום רפואה דחופה