הפרשה מצלקת ניתוחית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

31/05/2007 | 11:56 | מאת: ליאת

לפני שבוע עברתי ניתוח קיסרי, היום כשאני מנקה את הצלקת עם מגבון יש עליו מעט הפרשה כתומה צהובה ומסריחה והאזור קצת שורף לי. עלי לציין שזהו הניתוח השני שלי ובניתוח הקודם לא הייתה לי תופעה כזו. האם למרוח פולידין? האם להמשיך לנגב עם מגבון?מה הטיפול הנכון? האם עלי לפנות לרופא באופן דחוף?

הפרשה משריחה מאיזור הצלקת הניתוחית יכולה להעיד על זיהום משני . עלייך לפנות לרופא מטפל בכדי לשקול לקיחת תרבית מקומית מההפרשה ולהתחיל חיטוי מקומי וכיסוי אנטביוטי .

מנהלי פורום רפואה דחופה