דלקת בדרכי השתן או משהו אחר?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

11/08/2008 | 10:50 | מאת: אתי

שלום רב, אתמול בבוקר גיליתי דם בשתן, ירד לי לחץ דם בצורה משמעותית. כל היום סבלתי מחולשה וכאבי ראש (לא חזקים במיוחד). בתחילת היום השתן יצאה בטפטופים ואחר כך זה הסתדר. פניתי לרופא משפחה שאמר לי שזה כנראה דלקת בדרכי השתן. עשיתי בדיקת שתן, והממצאים הבאים יצאו הרבה יותר גבוהים מהנורמה: Protein (U) | mg/dL | ( 0 ) 30 * 300 Leucocytes (U) | cell/µl | ( 0 ) 10 * 500 Erythrocytes (U) | cell/µl | ( 0 ) 10 * 250 האם חלבון גבוה מסמל על בעיה בתפקוד הכליה? היום אני מרגישה יותר טוב, רק קצת כאבים בבטן התחתונה ושתן צלול יותר ממה שהיה אתמול. אשמח לקבל את חוות הדעת! תודה רבה מראש!

שלום רב! תמונה קלינית וממצאים בבדיקת השתן מתאימים לזיהום ורמת החלבון משקפת את זה. יש לבדוק תרבית השתן ולטפל בהתאם. מומלץ לחזור על בדיקת שתן בתום הטיפול בזיהום. בתודה.

מנהלי פורום רפואה דחופה