מיגרה? כאבי ראש כרוניים? הורמונלי? מה זה?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

30/07/2008 | 09:38 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 40 ולאחרונה (מס' שבועות) אני מתעוררת באמצע הלילה או בבוקר עם כאבי ראש מחרידים. מס' עובדות: בזמן כאבים אני לא רואה נקודות לבנות ואין לי בעיות בראיה, הכאבים הם בצוואר ובכתפיים עם שלוחות לראש מאחור. ולעיתים הכאבים הם במצח. אני לא מקיאה ואין לי בחילות ובדר"כ כדורים עוזרים רק אם אני לוקחת 2 כדורים יחד וקורה שאני מחכה 4 שעות על מנת לקחת עוד 2 - אקמול 500 מ"ג או נורופן או אדוויל או אופטלגין. לפני כחצי שנה התקנתי התקן תוך ריחמי מסוג מירנה אך גם לפני ההתקן היו לי כאבי ראש סמוך לימי הוסת ולימי הביוץ למס' ימים - פעמיים בחודש. ברצוני לציין עובדה נוספת, בשתי לידות מתוך 3 (קיסרי) נאלצתי לבצע BLOOD PACHE לאחר זריקות האפידורל והספיינל במקרה השני בגלל כאבי ראש עצומים וחור שנוצר מהזריקה. כמו כן, לצערי אני מעשנת, אמנם חצי קופסא ביום בממוצע אך בכל זאת עובדה מצערת. כאבי הראש נימשכים כל כך הרבה זמן ומופיעים המון פעמים יחסית... אני כבר חושבת שהמצב הוא כרוני ומסתובבת תמיד עם כדורים. הכתפיים כואבות וכו'.... נכון שאני חייבת לגשת לרופא ובטח לבצע לראשונה CT או MRI אבל אשמח לקבל חוו"ד שלך והמלצה לסוג הבדיקה הנחוצה. תודה

03/08/2008 | 16:57 | מאת: לא רופא

שלום רב, לא בטוח בכלל שאת צריכה לבצע CT או MRI את צריכה להתחיל עם בדיקת רופא בהקדם האפשרי! בדרך וירטואלית ניתן לתת השערות בלבד שלא יעזרו לך . הדבר היחידי שיעזור הוא אנמנזה רפואית מלאה ובדיקה גופנית אצל הרופא, סביר להניח שבהתאם לממצאי הבדיקה והאנמנזה שלך הוא יפנה אותך לבדיקות המתאימות. שיהיה בהצלחה והמון לבריאות!

מנהלי פורום רפואה דחופה