אבעבועות רוח במבוגר

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

26/06/2008 | 11:38 | מאת: Lilith

שלום, אני בת 35, חולה באבעבועות (כנראה שנדבקתי לאחר ביקור במספר גנים על מנת למצוא גנון מתאים לבתי בת 14 החודשים). ידוע לי שבמבוגרים המחלה קשה יותר אך נדמה לי שאצלי היא בעייתית במיוחד - האבעבועות מופיעות על כל הפנים, הקרקפת, כפות הידיים והאצבעות, ואפילו באיזור המפשעה, חוץ מהמקומות היותר קונוונציונליים - דהיינו בטן וגב ומגרדות מאד מאד. חוץ מאקמול לטיפול בהרגשת החולי הנוראה והבחילה, האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות? אני מרגישה רע מאד, מתקשה לאכול ולא מסוגלת לישון. האבעבועות הופיעו לראשונה ביום ראשון (היום יום חמישי), אך לא התפשטו לכל הגוף עד יום שלישי. כמה זמן עוד ימשך השלב הקשה של המחלה? בתודה מראש

שלום רב! התפשטות הנגעים אינה משקפת סיבוכים של המחלה. באופן כללי אצל מבוגרים המחלה היא יותר ממושכת -יכולה להמשך מספר שבועות אך מעט החולים עושים סיבוכים משמעותיים-דלקת ריאות,דלקת קרום המח ואחרים. במרבית המקרים טיפול סימפטומתי ומנוחה עוזרים. בתודה.

מנהלי פורום רפואה דחופה