מקרודנטין- מעט דחוף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

29/05/2008 | 21:53 | מאת: עדי

בתרבית שתן נמצא nitrofurantoin ורשמו לי מקרודנטין 100 מ"ג, 4 פעמים ביום. לא סובלת מצריבה או כאבים בשתן. התחלתי ליטול כבר 4 כדורים. 1. מכיוון שלא רחצתי את עצמי לפני מתן התרבית, האם ייתכן, כי מדובר בכלל בחיידק מהנרתיק שהגיע לשתן? 2. האם זה בסדר להפסיק ליטול הכדור עד שאראה רופא מחר בבוקר? תודה רבה!

שלום רב! התרופה שקיבלת מתאימה לשם שמופיע בתשובת התרבית. בהחלט יכול להיות מצב שהחיידק אינו שייך לדרכי השתן אם התרבית בוצעה בצורה לא סטרילית.מומלץ לחזור לתרבית שתן בצורה נכונה ולדווח לרופא המטפל על כך. בתודה.

מנהלי פורום רפואה דחופה