נפיחות מוזרה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

25/04/2008 | 12:57 | מאת: יונתן

בן 23, בריא בדר"כ, במהלך יום שני, ה21/4, החלה לי נפיחות לאורך שריר הSCM בצוואר מצד ימין, בערב הנפיחות כבר הייתה משמעותית וביום שלישי בבוקר הופנתי על ידי הרופא משפחה שלי לחדר מיון. באסף הרופא התקבלתי למחלקת א.א.ג ושם נשלחתי לאולטרא סאונד לחיפוש ציסטות וכדומה, האולטראסאונד לא מצא כלום והנפיחות הוגדרה כדימום בשריר הSCM הצוווארי. בערב אותו יום כשהלכתי לישון, הנפיחות ירדה מעט. למחרת בבוקר שקמתי הנפיחות ירדה בצוואר(לא לגמרי) אך עלתה לאזור אחורי האוזן, נשלחתי לבדיקת דופלר וסי טי בשל חשש לקרישיות יתר עקב רקע משפחתי (חוסר בפקטור 5), הדופלר יצאה תקינה ולא נראו חסימות כלשהן בורידים, הסיטי הראתה בבירור את הנפיחות, שהיא הצטברות נוזל, ספק דם, ספק לא ידוע, ביום שאחרי(רביעי)י הנפיחות בצוואר ירדה כמעט לחלוטין והנפיחות עלתה לאזור אחורי האוזן ואחורי הרקה. ראינו רופא נוסף(מומחה לא.א.ג) שבדק את הסיטי והדופלר וטען שעלינו לחכות מספר ימים ולראות התפתחויות מכיוון שהם לא יודעים מה זה וששללנו את הדברים המסוכנים. ביום חמישי הנפיחות כבר הייתה בחלק מעל האוזן וצד הפנים, כיום(שישי) הנפיחות כבר נמצאית צמוד לעין ימין, היא בגודל חצי אגרוף. מה יכל לגרום את הדימום או הנוזל ומדוע הוא זז, מה זה יכול להיות ואילו כיוונים אחרים שווה לבדוק ? תודה. יונתן

שלום רב! לאור לעיל יש להמשיך מעקב אצל רופא אאג וכן מעקב המטולוגי . הדימום יכול להיות קשור לטראומה קטנה כמו תנועה לא נכונה או לבעית קרישת הדם. החלמה מהירה!

מנהלי פורום רפואה דחופה