התדרדרות במצב דחוף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

24/04/2008 | 12:05 | מאת: הבת הדואגת

אימי בת 62 סובלת ממחלות שונות ומסובכות לחץ דם מאוד גבוהה סכרת קשה לחץ ריאתי קשה 70% דליפה ממסתם הלב שלדעת הרופאים זה לא רציני ולכן אין צורך להחליפו כמו כן היא אנמית קשה היא מטופלת בזריקות רוקרמון אחת לשבועיים ומטופלת בהמון כדורים ללחץ דם ומזריקה 3 פעמים ביום נובומיקס לטיפול בסכרת. הבעיה היא שהיא תמיד מלאה בנוזלים קשה לה לאכול לנשום ובעיקר ללכת אפילו 3 מדרגות קשה לה לעלות להתקלח או להתלבש היא מיד מתעייפת היא מקבלת 4 וחצי כדורי פוזיד ליום ובכל זאת ללא הועיל היום היא התעוררה עם לחץ דדם 215 לאחר שנתתי לה את התרופות ירד ל115 בגלל ההתדרדרות הקשה שלה היא לא יוצאת מהבית והיא במיטה כל הזמן אני מעוניינת לפנות לרפואה הפרטית אבל אינני יודעת לאיזה תחום של רפואה עליי לקחת אותה קרדיאולוג?רופא ריאות? רופא סכרת? או לחץ דם? בנוסף לזאת הגיעו למסקנה שזריקות הרוקרמון גם מוסיפות למצב הנוזלים לכן הורידו את המינון אחת ל3 שבועות אבל אז רמת ההמוגלובין שוב יורדת אני מאוד מיואשת ובעיקר מודאגת אני חסרת אונים כיוון שאני היחידה שמטפלת בה אבקש את עזרתכם הדחופה בתודה מראש

שלום רב! המקרה הוא מאוד מורכב. יש להיוועץ ברופא קרדיולוג ונפרולוג מומחים וכן להמשיך מעקב צמוד של רופא סוכרת. מומלץ להמשיך טיפול ברקורמון במינון מלא. בתודה.

מנהלי פורום רפואה דחופה