שאלה לגבי סבתי בת ה 88 שנופלת ללא סיבה וחוששת לחי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

07/04/2008 | 08:26 | מאת: לירון נ

שלום רב, אני מפנה אליכם שאלה בשם סבתי בת 88. סבתא שלי סובלת מתופעה מהשלושה חודשים האחרונים שמאד מפחידה אותה והיא חוששת לחייה: בכל פעם שסבתי קמה מהמיטה היא נופלת אחורה או לצדדים ללא סיבה, קדימה היא לא נופלת. לוקח לה בין 4-5 נסיונות לקום מהמיטה כי היא תמיד נופלת, לפעמים הנפילה מלווה בסחרחורת "החדר נראה לה הפוך למספר דקות תוך כדי הנפילה וכמה דקות אחרי". סבתי סובלת מלחץ דם נמוך כרוני ולפני שש שנים עברה ניתוח גב בעמוד השדרה. השאלה שלנו למה היא נופלת אחורה מספר פעמים ברצף והאם הנפילה יכולה להיות בעתיד גם קדימה? סבתח משתמשת בכדורי להרגעה כמו מלריאן יחד עם כדורי אלרגייה וכדורי לדילול הדם. אוה לתשובתכם לגבי סיבת הנפילה ואיך אפשר למנו זאת. תודה רבה רבה!!! לירון

לחץ דם נמוך יכול לגרום לסחרחורת ונפילות .לדעתי כדאי להפסיק תרופות הרגעה ואלרגיה ובמקביל להבדק על ידי נוירולוג .

מנהלי פורום רפואה דחופה