נעקצתי ע"י שישן חום

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

29/05/2007 | 10:16 | מאת: שמרית

שלום רב נעקצתי כל הנראה ע"י עכביש שישן חום הרופא שטיפל בי נתן לי סטרואידים (פרדניזון)אנטביוטיקה ופלסצט. המקום נפוח ואדום אך החום שלי ירד.שאלותי הן: האם עכביש מסוג זה יכול לעקוץ שוב?(הוא עדיין בביתי עד שהמדביר יגיע) האם לקיחת סטרואידים אינה דבר מסוכן? האם כדאי לי לפנות לרופא נוסף לקבלת דעה שנייה? אודה לכם באם תענו לשאלותי

עקיצה מעכביש מסוג שושן חום יכולה להיות בעייתית ומסוכנת. במקום העקיצה יכול להתפתח אודם מקומי שהולך ומתרחב ובאמצע נקודה שחורה שמעידה על נמק במקום העקיצה הישירה. יש מקום להתייעץ שוב עם הרופא המטפל למרות שחום הגוף ירד. בחלק גדול מהמקרים אנחנו מאשפזים את החולה לצורך מתן טיפול אנטיביוטי תוך ורידי וחלק מהמקרים יכולים להגיע להטריה מקומית.

24/09/2007 | 10:25 | מאת: אליאס

שאלתי היא האם יש חומר הדברה לסוג זה של עכבישים " שושן חום" תודה אליאס נגאר

15/01/2014 | 18:37 | מאת: יוסי שפיצר

לפני מספר חודשים נעקצתי (כנראה ע"י שישן חום) מספר עקיצות ברגליים. הפצע הוא יבש במרכז ודלקתי מסביב בקוטר של 5 ס"מ האם מישהו יודע מה הטיפול ולמי פונים .

24/06/2007 | 20:51 | מאת: נעמי

לאחר כמה ימים יכולה השפעת העקיצה להופיע? מאחר וקמתי לפני לפני שבוע וחצי עם אדמומית/ פריחה בקוטר של 5 ס"מ (המזרון שלי נמצא על הריצפה) מאד מגרדת וזה הפריעה לי מעט בנשימה, אך לא יחסתי לזה משהו רציני. שמתי "פנסטיל" ג"ל והפריחה עדין מגרדת אך לא כמו התחילה והאדמומיות ירדה מעט.

22/07/2008 | 15:16 | מאת: חסוי

העקיצה של השישן יכולה לעבור???{להתרפות} זה מתפשט בכל הגוף?? יש תרופא לזה?? בבקשה תענו לי זה דחוף..!

05/09/2008 | 20:16 | מאת: עיליל

בן דודי נעקץ משישן חום מה לעשות מה הם התהליכים מסכן הילד הוא בן 3

מנהלי פורום רפואה דחופה