דלקת ריאות האם היא מדבקת

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

17/03/2008 | 14:51 | מאת: הילה

שלום היום הגיעה לגן ילדה שמשתעלת לאחרונה הרבה מאוד. אתמול אמא שלה לקחה אותה לרופא והרופא אמר כי לילדה יש דלקת ריאות מסוג שלא מדבק ונתן לה אנטיביוטיקה. ברצוני לדעת האם זה נכון כי קיימת דלקת ריאות שאינה מדבקת? הרי אם הילדה קיבלה אנטיביוטיקה סימן שיש לה חיידקים וכשהיא משתעלת שאר הילדים וצוות הגן יכולים להידבק. אודה על תשובתכם בהקדם. הילה

קיימות דלקות ריאה שהן לא מדבקות . תלוי בסוג החיידק המזהם . שיעול כשלעצמו מלחיץ את הסובבים . ילשדה עם שיעול מכל סיבה ניתן לתת לה מנוחה להחלמה מהירה ....

21/03/2008 | 18:34 | מאת: הילה

תודה רבה על התשובה ד"ר אשקר. הילדה לא קיבלה מנוחה בבית והופיעה כרגיל לגן כשהיא ניתקפת מידי פעם בשעולים חזקים מאוד. לכן קראתי לאמה לבוא לקחת אותה הביתה. ברצוני לשאול אותך שאלה נוספת בנדון לידע כללי , האם אפשר לדעת את סוג החיידק ללא בדיקת דם ? הילדה קיבלה אנטיביוטיקה מבלי לעבור בדיקת דם .

מנהלי פורום רפואה דחופה