פריחה / שטפי דם בבטן

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

10/02/2008 | 21:40 | מאת: חגית

שלום, אני בחופשה בחו"ל ולפני מספר ימים הופיעה לי פריחה משני צידי הבטן, שטחים נרחבים 6X5 ס"מ מכל צד, מגובה הפופיק ומעלה. הצבע אדום כהה מאוד כמו שטף דם, לא כואב ולא מגרד. כשלוחצים הצבע מתבהר אבל לא נעלם. אתמול הופיע עוד סימן,קטן יותר בצואר, והבוקר 2 נוספים בירך . יתכן מאוד שאילו אכן שטפי דם, אבל לא זכור לי שנפגעתי או קיבלתי מכה. ההרגשה הכללית שלי טובה, אין לי כאבים מיוחדים.אולי קצת חולשה. אשמח מאוד לדעת מה דעתכם ואם עלי לגשת לרופא. (החזרה שלי מתוכננת רק לתחילת מרץ) תודה,חגית

יש לגשת באופן דחוף לרופא משפחה לצורך ביצוע ספירת דם ותיפקודי קרישה . יתכן שקיימת ירידה בטסיות דם או במנגנון קרישה .

סביר להניח שמדובר בשטפי דם .יש לבצע באופן דחוף ס.דם ותיפקודי קרישה .

מנהלי פורום רפואה דחופה