סרטן צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

21/12/2007 | 07:30 | מאת: משה

אחותי יצאה היום מבדיקת קולפוסקופיה אשר נשלחה אליה בעקבות דרישה של רופא פוריות אצלה היא מטופלת לאחר כי זיהה דימום מאזור צוואר הרחם, במהלך הבדיקה בישר לה הרופא, כי הינו רואה גידול גדול במקום לא תקין וכפי הניראה גידול זה סרטני וכי כנראה ידרש להסיר את הרחם וכולו תקווה כי זה לא יתפשט לאזורים אחרים וכי עליה לא לחשוב יותר על המשך טיפולי פוריות, אלא על בריאותה שלה. הרופא לקח לה בדיקת ביופסיה ואמר כי ימסור זאת בדחיפות למעבדה ברחובות - מתן תשובה בעוד כשבוע. שאלתי: 1.האם בדיקת הקולפוסקופיה הינה ודאית כפי שצויין ע"י הרופא, עוד לפני שראה את תוצאות הביופסיה? 2.האם העובדה שאחותי עברה הפלה יזומה,זהו פרט חשוב לרופא המבצע בדיקת קולפוסקופיה?

יש להמשיך מעקב וטיפול אצל גיניקולוג .

10/02/2008 | 00:26 | מאת: edi

בבדיקת הקולפוסקופיה שעברתי התקבל cin2 וכמו כן מופיעה הנגיף בתוצאות. יש לי מספר שאלות : האם הנגיף עובר אך ורק על ידי קיום יחסי מין? שוחחתי עם שני רופאים, אחד אמר כן, שני אמר שידוע לו על מחקר בו רק ל 12% מבני הזוג של נשים שנמצא אצלן הנגיף\ היה גם כן הנגיף, ורק ל-2% מתוך ה-12% היה אותו זן של הנגיף. אם התשובה היא לא, מה הסיבות הנוספות להידבקות בנגיף, והאם הוא יכול להיווצר ללא הדבקה? אם התשובה היא כן, האם על בן זוגי להיבדק, ומה הטיפול הצפוי לגבר? האם מדובר בטרום סרטני או לא? שוב, שני הרופאים ענו לי תשובות שונות. תודה רבה.

מנהלי פורום רפואה דחופה