חשד לעקיצת קרציה בברך

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

14/07/2015 | 11:47 | מאת: גיורא

שלום, משלשום יש לי נפיחות בברך מאד כואב. יש פצע במרכז הברך. רופאת משפחה חושדת בדלקת ונתנה לי ETOPAN. צילום רנטגן הראה שאין בעיה גרמית. שעתיים בערך לפני שהכאבים החלו סילקתי קרציה מהכלבה והיא נעלמה. מישהי שנעקצה מקרציה אמרה שזה בדיוק מה שקרה לה. אתמול זה היה מלווה גם בבחילות וחולשה. היום הנפיחות ירדה, אבל עדיין קיימת ופחות כואב בכל מקרה. האם עקיצת קרציה יכולה להיות אבחנה נכונה? אם כן, האם הטיפול שקיבלתי טוב?

כל עקיצה עלולה לגרום לגירוי מקומי ולפעמים לזיהום משני במקום עצמו של העקיצה . לדעתי יש לבצע חיטוי מקומי ולהתיעץ עם רופא המשפחה לגבי מתן כיסוי אנטביוטי ולשקול מתן טיטנוס .

מנהלי פורום רפואה דחופה