קלוסטרידיום

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

17/03/2015 | 00:48 | מאת: ירון

שלום 1. האם יש דרך למנוע את זה בחולה שמטופל בסוגי אנביוטיקה שונים במשך זמן לא מועט? 2.למה בבית חולים קוראים לזה CDT ? 3. האם כשזה מידרדר וגורם לקריסת מערכות זה אמור לבוא לידי ביטוי גם בתרבית דם או שיכול להיות מצב שאדם מת כתוצאה מזה ותרבית הדם תהיה שלילית? תודה

החייק נקרא כלוסטרידיום דיפיצילי ונגרם לרוב מטיפול אנטביוטי מתמשך . סימנים של שילשול יכולות להיות . קיים טיפול בואנקומיצין או פלג'יל . יכול להיות מאובחן דרך הצואה ........ודרכם אחרות !

מנהלי פורום רפואה דחופה