פחד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

10/10/2007 | 17:25 | מאת: גאיה

שלום רב, יש לי צניחת מסתם מטראלי קל ואי ספיקה מטראלית קלה,איך שהוא אני חיה עם זה 41 שנה אבל לפני מחזור אני לא יכולה לנשום קוצר נשימה ממש מפחיד ,אני אף פעם לא יודעת אם זה אומר שיש לי בעיה חריפה יותר מצניחת המסתם והמחזור הוא נקודת חולשה שבה כל הסימפטומים מופעים בהקצנה הבדיקה האחרונה שלי היתה בערך לפני 8 חודשים. מה לעשות? האם קוצר נשימה כסמפטום יחיד מצביע על בעיה לב רצינית יותר מצניחת מסתם? תודה

לדעתי תלונות על קוצר נשימה והרגשת דפיקות לב, במיוחד בזמן סטרס (למשל מחזור - סטרס של הגוף), בהחלט יכולות להיות מוסברות על ידי צניחת המסתם המטראלי. ישנן תרופות שיכולות להקל על תופעה זו, אך מתן התרופות חייב להיות מתואם עם הרופא המטפל ורצוי גם קרדיולוג.

מנהלי פורום רפואה דחופה