נשיכת כלב מוכר - חיסון טטנוס?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

10/05/2014 | 10:27 | מאת: בעז

שלום אתמול (שישי) בצהריים ננשכתי ע"י כלב של חברים. הכלב מחוסן כך שאין חשש מכלבת. האם יש לעשות חיסון טטנוס? אני לא זוכר מתי לאחרונה עברתי חיסון טטנוס, אני מניח שלפני 13-14 שנה. כמה זמן אחרי הנשיכה יש לעשות את החיסון? אני כ-24 שעות אחרי הנשיכה, האם עלי למהר למיון, או לחכות למחר (יום ראשון)? או לוותר לחלוטין תודה רבה

חובה לקבל זריקת טיטנוס .בדרך כלל התוקף של החיסון הוא לחמש שנים . במידה ולא ניתן לזכור את המועד המדוייק יש לקבל את החיסון . ניתן לקבל חיסון בכל שלב לאחר הנשיכה ולא כפי שחשבו פעם תוך 72 שעות בלבד .

מנהלי פורום רפואה דחופה