זונדה וכדורי שינה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

23/06/2013 | 23:26 | מאת: ה

אם התחילה זונדה לניקוי קיבה בסביבות 7 וחצי בבוקר לאחר בליעת כדורים בסביבות 5 בבוקר, האם הזונדה מנקה את כל מה שהיה שם מאז? תוך כמה זמן מבליעת הכדורים בערך הזונדה עובדת? ז"א, היא מנקה מה שנבלע גם כשש שעות או יוצר, או רק מה שנבלע ממש בשעה האחרונה?

בהרעלות גורם הזמן הוא חשוב . ככל ששטיפת קיבה מתבצעת מהר יותר ,כל התועלת היא יותר גבוהה. במצבים שהשטיפה מתבצעת אחרי תקופה ארוכה היעילות הולכת ופוחתת. חולים פסיכיאטריים שמקבלים כדורים ההתרקנות של הקיבה היא איטית וכאן יכולים להנות משטיפת קיבה מאוחרת!

מנהלי פורום רפואה דחופה