כאב בלתי נסבל בבדיקות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

10/03/2024 | 20:50 | מאת: ה.

שלום, אודה אם אוכל לקבל מענה פה. יש לי בקרוב בדיקת ממוגרפיה ואולטרסאונד שד (בגלל כאב בשד). עשיתי בעבר פעמיים אולטרסאונד (באיברים שונים) והכאב היה בלתי נסבל. בבדיקה האחרונה הגעתי למצב שהתחלתי לראות שחור והייתי קרובה לאבד הכרה מהכאב אם הבדיקה לא הייתה נפסקת. גם אח"כ הכאב נמשך עוד חודשיים אחרי. אני לא רוצה לחשוב מה יהיה עם הממוגרפיה שידועה כבדיקה כואבת גם ככה. פניתי בשאלה למי שעוסק במרפאת כאב והוא ענה לי שיש אנשים שסובלים מסוג מסויים של בדיקות. זה לא נפוץ, אבל קיים. זה באמת גרם לי להבין כי אני באמת סובלת מבדיקות שכרוכות בהפעלת לחץ ונזכרתי שזה קרה לי בעוד בדיקה מהסוג הזה ואני באמת אפילו לא יכולה שימדדו לי לחץ דם כי הלחץ של זה גורם לי לכאב עצום. הבעייה שלא קיבלתי פתרון מה לעשות. אני מתלבטת אם פשוט לוותר על הבדיקה. יש משהו שאפשר לעשות להפחית את הכאב? תודה

הבדיקות האלה חיוניות יש לבצעם ניתן לקחת נגד כאבים ולספור עד עשר עם נשימה עמוקה !

מנהלי פורום רפואה דחופה