דרך נכונה למדידת חום -נשמע כמו שאלה פשוטה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

25/02/2024 | 18:59 | מאת: יוסי 12

הי, את הרקע לחשיבות השאלה כתבתי למטה. מדידת החום משמשת לי כאמצעי ראשוני לזהות התפרצות של ואסקוליטיס. מספר שאלות ברשותך: 1) אני משתמש במד חום מזכוכית עם כספית. מנער היטב. ומודד בפה. כמה זמן צריך למדוד? 2) מה החום שנחשב לנורמה? 3) אני מודד למשך 4 דקות. שמתי לב, שאם אחרי זה אני מחזיר את המדחום ל 6 דקות נוספות, מדי פעם החום מוסיף לעלות בעוד 0.2 מעלות. - איזה מדידה קובעת? 4) אם אני אמדוד בבית שחי, בכמה החום סביר שיהיה נמוך יותר? סליחה אם השאלות נשמעות פשטניות יוסי -------------------------------- רקע -אני חולה באנקה ואסקוליטיס, שמתפרץ מדי פעם, ובהמשך גורם לי לנזק פיברוטי בריאה. אחד הסימנים הראשונים להתפרצות - חום גוף של כ 37.2, שיכול להימשך עד כ 3 חודשים. אם אני שם לב בזמן, אז אני מבצע בדיקות כמו CRP, אנקה, ומתחיל טיפול מוקדם יותר.

מדידת חום בפה אמצעי המדידה התקינה באנשים ללא קוצר נשימה ומשתפי פעולה ! המדידה הראשונה שלך מקיימת את המבוקש !

מנהלי פורום רפואה דחופה