אנטיביוטיקה מניעתית- רציפין לתינוקת בת 5 שבועות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

11/01/2024 | 14:31 | מאת: חנה

שלום וברכה, ביתי בת ה5 שבועות אושפזה בשל שיעול שאליו נוספו ביוםה5 הקאות ואי רצון לאכול כמעט, טיטולים כמעט יבשים. ללא חם.מעט ישנונית. קיבלה נוזלים והועלתה לאישפוז, בלילה הרגישה לי מעט חמה, מדדתי והיה 38.3 אחר כך שוב 38.1 נתנו לה נובימול, וזה היה המקרה היחיד של חם, השתפרות רצינית במצב, חזרה לינוק וממש ניראה ויראלי גם לדעתם ובע כל זאת הם התעקשו ושיכנעו שאתן לה אנטיביוטיקה עד שגם בדיקות הדם הסופיות(נוסף לראשונות שיצאו תקינות) יגיעו שליליות. קיבלה רציפין שהבנתי שזה מאוד חזק לוריד. אני מרגישה שזה היה מיותר ומבואסת שלא סירבתי. האם זה באמת היתה פזיזות לתת לה לדעתך? וגם רציתי לשאול על ההשלכות, להזכיר היא 5 שבועות. פגיעה באיזון חיידקי שניבנה בחצי שנה הראשןנה לחיים? יש משהו לאזן זאת? פרוביוטיקה מסוימת? משהו אחר? וכן- מעלה סיכוי לעמידות אנטביוטי בהמשך? לציין- השתחררנו ביום שלישי האחרון ב4 אצר הצהריים. סך הכל 2 לילות אשפוז תודה רבה

כיוון המחשבה היה נכון וגם הטיפול שקבלה עובדה שהבריאה .........

23/01/2024 | 10:47 | מאת: חנה

תודה על התשובה, רק לא הסברתי נכון, אדייק: האנטביוטיקה ניתנה ליתר ביטחון עד שיגיעו תוצאות בדיקות דם סופיות (לאחר 24 שעות) בדיעבד התברר שהתוצאות תקינות והיא לא היתה זקוקה לאנטביוטיקה כי זה היה ויראלי (בבדיקות מהאף שלה יצא תשובה חיובית לברונכיט rsv ויראלי) רציתי לדעת האם יש תופעות לוואי ארוכות טווח לאנטביוטיקה הכל כך חזקה שהיא קיבלה לוריד (כמו בעיות במעיים, הפרעות גדילה, עמידות וכו') אני מאוד דואגת לה, להזכיר קיבלה בגיל 5 שבועות!! רצופין! תודה רבה! חנה

מנהלי פורום רפואה דחופה