תופעה של הרדמות בידיים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

30/12/2023 | 01:55 | מאת: הדר

שלום, לפני כ-8 שנים התחלתי לסבול מהרדמות של הידיים (מהכתף ועד קצות האצבעות). בכל פעם שהייתי במצב מנוחה זה היה קורה באחת מהידיים. זה פשוט היה נרדם לגמרי והייתי צריכה להעזר ביד השנייה כדי להזיז אותה ולהחזיר ליד את התחושה. ביצעתי MRI שהראה שיש בקע בצוואר ולאחר מכן EMG שיצא תקין. לא ידעו לתת לי הסבר וכל רופא שהלכתי אליו טען למשהו אחר. אחת למשל ניסתה לשלוח אותי לנטורפתיה והתשובה הכי הגיונית הייתה שזה בגלל שאני סובלת ממחסור בחומצה פולית (מודה, מתקשה להקפיד לקחת). אבל לא קיבלתי באמת פתרון לתופעה וזה פשוט נשאר ככה. מאז אני סובלת מההרדמות לסירוגין. יש תקופות שזה נעלם ולפעמים חוזר. בשנים האחרונות אני מרגישה הרבה פעמים שהאצבעות שלי נרדמות ולאחרונה אני מרגישה שזה מחמיר. בימים האחרונים זה ממש מציק לי. עשיתי בדיקות דם ואכן יש מחסור בחומצה פולית וויטמין D שזה תמיד (יש לי תזונה לקוייה). השאר תקין. מעבר לזה אני לא יודעת מה לעשות. ממה זה יכול להיות? תודה

בוצעו בדיקות דם מקיפות כולל ויטמינים בוצע MRI ע"ש צווארי עם עדות לבלט דיסק אם בדיקת ה- EMG בוצעה לפני תקופה ארוכה הייתי חוזר על הבדיקה מעקב והערכה נוירולוגית ואורתופד עמוד שדרה ...

מנהלי פורום רפואה דחופה