מצב רגשי שגורם לבעיות בריאות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

13/12/2023 | 01:58 | מאת: ..

שלום, לא מצאתי מקום אחר לשאול אז מקווה שאוכל להעזר בעצה כאן.(סליחה שארוך) אני בן אדם בריא ושנים עובדת בלי לקחת יום מחלה אחד (תמיד היה ככה). בשגרה הכל תקין, אבל בכל פעם שאני חווה משבר רגשי המצב מתהפך. זה התחיל לפני כעשר שנים שמצב נפשי גרם לי לחלות באטופיק דרמטיטיס בצורה מאד קשה (לא מילדות, חליתי מהמתח הנפשי). לפני 4 שנים שוב בגלל מצב רגשי התחלתי לסבול ממס' בעיות, בין היתר מחלת עור שאני סובלת ממנה עד היום ללא פתרון (וממש סובלת!). בשנים האחרונות המצבים האלה גרמו לריבוי של סינוסיטיס. גם עכשיו פוטרתי בהפתעה וידעתי שזה שוב יגרום לבעיות (חשבתי ללכת לרפואה משלימה בתקווה שזה אולי יעזור אבל אז ראיתי את העלויות של הקופה אז ויתרתי). ואכן, עד אותו יום של סיום העבודה עבדתי בלי להפסיד אף יום עבודה אחד. מאותו יום אני בלופ של בעיות בריאות שלא מפסיקות להגיע. זה התחיל מיד בסינוסיטיס ובמקביל כאבי גב קשים (סובלת מפריצת דיסק ושנתיים ללא כאבים עד שזה קרה). אז החלו לי גם בעיות בעיניים. טופלתי באנטיביוטיקה וסטרואידים. ועדיין כבר חודשים שסובלת מהעיניים וזה לא עובר. לפני שבועיים סבלתי מכאבים והתגלתה לי ציסטה בשחלה. מודה שיש לי תסמינים נוספים אבל כבר לא הולכת לבדוק. אני לא יודעת מה לעשות. אני מרגישה שאני כל פעם רק צוברת עוד בעיות, אני רק יודעת שלרופאי משפחה אני לא אפנה (מניסיון עבר) . אני מרגישה כמו גזירת גורל שבכל פעם שקורה משהו אני כבר מכינה את עצמי למה שהולך לקרות. יש משהו שאני יכולה לעשות? איך אני יכולה להמנע מזה שכל פעם שיש משהו, שזה לא ישפיע ויגרום לי לבעיות בריאות? (לא יודעת אם קשור, בבדיקה שעשיתי בעבר יצא לי ANA titer חיובי. זה בוצע מס' פעמים בהפרש של שנים ותמיד חיובי 160. לא ידעו להגיד לי למה). אשמח לכל עצה. תודה

יש לפנות לרופא המשפחה בכדי לבצע בדיקות דם מקיפות משם לנוירולוג והערכה פסיכולוגית ופסיכיאטרית

מנהלי פורום רפואה דחופה