חשש מכלבת במגע לא ישיר

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

02/12/2023 | 21:33 | מאת: רועי

שלום ד"ר גלאל האם אפשר להדבק בכלבת ממגע לא ישיר עם החיה. לדוגמא כיסא בגינה שכלב או חתול חולה בכלבת רייר עליו וישבתי על הכסא כמה דקות לאחר מכן כמובן שלבשתי מכנס ולא בעור חשוף. האם יש סיכון לכלבת אם למשל היו לי שריטות בירכיים או בישבן תודה

יש להתקשר או להגיע ללשכת הבריאות באזור מגוריך . הם האחראים על נושא החיסונים וקבלת ההחלטות ! נגיף הכלבת מצוי ברוק של בעלי חיים ולרוב מועבר בנשיכה . מגע הרוק של בעל חיים נגוע עם ריריות הפה או העיניים או פצעים פתוחים של הנפגע עלול להוביל להדבקה .

מנהלי פורום רפואה דחופה