עמילאז גבוה בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

09/11/2023 | 17:17 | מאת: ליז

אני בת 52 וסובלת מזה כחצי שנה מכאבי בטן חזקים. עברתי מספר בדיקות : גסטרוסקופיה שהייתה תקינה, בדיקת צואה להליקובקטר שיצאה שלילית, אולטרא סאונד בטן עליונה שהייתה בסדר וגם קולונוסקופיה שהוציאו לי 2 פוליפים קטנים ואני צריכה לעבור קולונוסקופיה חוזרת כדי להוציא פוליפ גדול פי 3 מהקודמים. עשיתי בדיקות דם כלליות ואת הבדיקה הנ"ל. התשובה היא רמת עמילאז של 142 כשהמקסימום הוא 100. על מה זה יכול להעיד?

עמילאז בערכים די גבוהים מראה דלקת בלבלב יחד עם בדיקה נוספת ליפאז ערכים גבוליים או קצת מעל הנורמה תלויים בהרבה סיבות שלא קשורות בחלקן ללבלב . יש למצוא את הסיבה האמיתית לכאבי בטן !

מנהלי פורום רפואה דחופה