לויקוציטים בבדיקת שתן כללית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

28/09/2023 | 12:31 | מאת: נועה

שלום אישה מבוגרת, בעקבות כאב לא ברור באזור יציאת השתן מלפני 4 ימים, לא דווקא בזמן מתן שתן, וללא תסמינים נוספים, בוצעה בדיקות דם ושתן. ספירת דם תקינה. בדיקת שתן כללית - לויקוציטים 500+++ אריתירוציטים - 0.03+ נלקחה גם תרבית אך אין עדיין תשובה מאז אתמול. הרופא אמר להמתין לתוצאות התרבית ואם יש צמיחה אז לקחת אנטיביוטיקה. הלויקוציטים הגבוהים אינם מעידים בהכרח על דלקת? יכול להיות לזה הסבר אחר? ואם התרבית יוצאת שלילית אין צורך להתייחס כלל ללויקוציטים הגבוהים? לא שידוע על פטריה אבל אם יש פטריה זה יכול להביא לתוצאה של לויקוציטים ברמה כזו? תודה

יש להמתין לתוצאת תרבית השתן ייתכן קיום לויקוציטים בשתן מסיבות שונות חשוב שאין לחולה חום ? ללא תלונות אורנריות ? ללא תלונות נלוות ?

05/10/2023 | 00:30 | מאת: נועה

שלום אין חום אין תלונות מעבר לקצת כאב כמו בתחושת התאפקות, ואינם קשורים לזמן מתן שתן. החיידק שנמצא: KLUYVERA CRYOCRESCENS ויש רשימה של סוגי אנטיביוטיקה. כ"כ יש את הנתון הבא: URINE CULTURE COUNT-50E4 CFU/ML הרופא לא נמצא, אז לא היה למי לחזור. פנינו לרופא שנותן מענה טלפוני במוקד של קופ"ח. הוא אמר שעל אף התרבית, מאחר ואין תסמינים חד משמעיים (מלבד תחושת כאב לפעמים באזור יציאת השתן), לא לקחת טיפול אנטיביוטי, בגלל ההחמרה בתפקוד הכלייתי (כנראה משהו זמני בגלל תרופה), קריאטנין 1.9. יש לציין שהחיידק הזה היה גם בתרבית שתן לפני 4 חודשים, ואז אמרו לא לטפל כי לא היו תסמינים. מה זה החיידק הזה? זה משהו שקשור למערכת השתן? האם יכול להיות שעל אף התוצאות בבדיקת שתן, ועל אף התרבית, עדיין לא מדובר בדלקת אמיתית? ועל הצד שכן יש דלקת, האם העובדה שלא מקבלים טיפול אנטיביוטי יכולה להיות בעייתית? אין החמרה בסימפטומים. אין רופא עד אחרי החג, אז אשמח לשמוע את דעתך. ואם אפשר להיות רגועים עם ההנחייה שלא לקחת טיפול אנטיביוטי או שיש צורך בחוות דעת נוספת תודה על המענה

מנהלי פורום רפואה דחופה