עליה בקריאטנין שתיה מרובה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

25/09/2023 | 20:24 | מאת: ענת

שלום ברקע יתר לח"ד וסכרת, מטופלת גם במשתן (טרייטס קומפ) כחלק מהתרופות ללח"ד. בשנה האחרונה קריאטנין 1.4. ההנחייה היא להקפיד על שתיה מרובה. לאחרונה הוחלף הטיפול לסכרת, ממטפורמין לג'ארדיאנס דואו 12.5/1000. בדיקת דם שנעשתה לאחר 10 ימים מתחילת הטיפול (נעשתה למטרה אחרת) הראתה עליה משמעותית בקריאטנין, הוסבר שהרושם הוא החמרה כלייתית משנית לג'ארדיאנס והמולץ להמשיך בתרופה ולחזור על תפקודי כליות לאחר שבועיים. ולשתות הרבה. 1. האם זו תופעה מוכרת שג'ארדיאנס מעלה קריאטנין בתחילת הטיפול, והאם עליה משמעותית מ 1.4 ל-1.9 זה גם דבר מוכר ומצוי? 2. בנוגע לכמות השתיה, כמה צריך לשתות בגלל העליה המשמעותית מהג'ארדיאנס? ובמצב השגרתי כמה צריך לשתות כשיש קריאטנין מוגבר מעל הנורמה? 3. באופן כללי צריך לשתות יותר מהרגיל כשמשתמשים בג'ארדיאנס או רק בהתחלה בגלל ההשפעה של זה בתקופה הראשונה עלי עליה בקריאטנין? תודה

יש להמשיך מעקב אצל : רופא מטפל רופא סכרת נפרולוג ייתכן שיש מקום לשנות במינון חלק מהתרופות \ או מרכיבי התרופה !

מנהלי פורום רפואה דחופה