כאב חד בצלע ימין בשעת מאמץ ושיעול

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

02/04/2013 | 18:04 | מאת: ורד

אני בת 53, נמצאת בעיצומו של מאבק בשיעול ודלקות גרון. לוקחת כבר שבוע זינת 500 מ"ג פעמיים ביום. לפני שלושה ימים התחיל כאב חד בצד ימין בסביבות הצלע כשאני משתעלת או במאמץ אחר. כאבי תופת, כאילו משהו קרוע או עומד להיקרע. במנוחה או בלחיצה אין כל כאב. רק במאמץ. ממש מודאגת.. ממתינה לתשובתך.. תודה.

שיעול טורדני וממושך יכול לגרום לכאבים מקומיים באיזור הצלעות . הרגשת כאבים ומתיחה מקומית .חלק מהאנשים עלולים לשבור צלע בתנאים מסויימים. יש לקחת נוגדי כאב ובאם הכאב יתגבר יש לבצע צילום חזה לבירור מהות השיעול וצילום מכוון לצלעות הכואבות לשלילת שבר .

מנהלי פורום רפואה דחופה