מיפו עצמות ספקט לכאבי גב

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

27/07/2023 | 16:03 | מאת: בני

שלום אורטופד הפנה אותי למיפוי עצמות / מפרקים ספקט SPECT בגלל כאב בברכיים ותחושת קליק בברך ימין. וכן לצילום קנטגן ברכיים ב-4 מנחים. לפני כשלושה שבועות עשיתי כנראה תנועה חדה למנוע נפילה מהחלקה, ומאז יש לי כאב גב תחתון בצד שמאל, זה השתפר כמובן, אך עדיין יש, זה מתבטא בעיקר בקימה מישיבה לעמידה או בתנועות מסויימות בזמן ישיבה. לא ציינתי את נושא הגב בפני הרופא מאחר והיה שיפור. האם מיפוי עצמות ספקט שאעשה בשביל הברכיים יכול לתרום בקשר לגב במקרה הזה? אם מדובר במשהו שקשור לדיסק יראו סימנים לכך במיפוי עצמות ספקט? האם כאב כפי שתיארתי יכול להיות משהו קל שקשור לכיווץ שריר מותן כסך וזהו? תודה רבה

מיפוי עצמות מראה את השינוי בעצמות הגוף , לא רק בברכיים , גם בעמוד שדרה . הוא לא ספיציפי לדיסק !

מנהלי פורום רפואה דחופה