התייעצות חשובה בנושא עייפות וחולשה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

18/06/2023 | 18:00 | מאת: טל

שלום ד"ר. אשמח לתשובה מעמיקה - אובד עצות. אני בחור צעיר, כבר 5 שנים שאני מאובחן עם פעילות יתר של בלוטת התריס (גרייבס). בשנתיים האחרונות אני מאוזן - אבל עדיין על כדורי מתימאזול (הייתה הפסקה, יצאתי מאיזון ובשנה האחרונה אני מאוזן היטב שוב). לאורך זמן רב, כנראה שנים, כנראה בחפיפה לבעיה של בלוטת התריס (ואף לפני 5 שנים אלה, כאשר הבעיה הייתה קיימת אך לא אובחנה), אני סובל מעייפות קשה וחולשה. קשה לי ללכת מרחקים ארוכים, קשה לי להתאמן, אני מרגיש צורך לשבת הרבה. רופאת המשפחה שלי טוענת, שעל אף שאני מאוזן - הבעיה שלי היא בלוטת התריס. שאלתי אלייך: האם ייתכן הדבר? שלמרות שאני מאוזן, העייפות והחולשה שאני חווה קשורים בקשר ישיר לפעילות היתר של בלוטת התריס? ומה אפשר לעשות? האם נגזר עליי לחיות כל חיי בעייפות וחולשה שכאלה? אובד עצות. אשמח לעזרה, לכיווני מחשבה שונים, או לרעיונות חדשים. תודה רבה והערכה. טל

ישנם כמה מחשבות שחלקן לא קשור למחלה הבסיסית יש לבצע בדיקות דם מקיפות והערכה נוירולוגית ומכאן להתקדם ולהשלים את הבירור

מנהלי פורום רפואה דחופה