זיעה קרה והרגשה כללית רע

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

12/06/2023 | 18:55 | מאת: דניאלה

שלום ד"ר, אני בת 35 בריאה בדרך כלל. לפני חצי שנה התעוררתי בלילה וקמתי לקחת מיים והרגשתי זיעה קרה ,היה לי קר מאוד והגעתי עד המטבח ולא הצלחתי לעמוד מרוב חולשה.התקשרתי למדא שבאו אחרי 20 דקות (כבר הרגשתי יותר טוב).מדדו לחץ דם שיצא תקין.יום אחרי בבוקר הלכתי לקופת חולים לעשות בדיקות דם ויצא שהברזל שלי היה 40 ,המוגלובין 14, עשיתי בדיקת דם חוזרת אחרי יום והברזל שלי ירד ל26. לפני שנה וחצי גילו אצלי 2 שרירנים ברחם וכתוצאה מכך יש לי דימום כבד במחזור. אני לוקחת כדורי ברזל מדצמבר והברזל שחי תקין וההמוגלובין.אתמול קיבלצי ווסת וקמצח בלילה להתפנות ויצא המון דם על הפד והתחלתי שוב להרגיש חולשה והרגשה רע והרגשתי ששוב מתחילה לי זיעה קרה הלכתי לשכב ועבר לי החולשה. ממה זה יכול להיות הדבר הנוראי הזה שהרגשתי? זה יכול להיות בגלל שיורד הרבה דם וזה יכול לגרום לתחושה כזאת? לחזור לבדיקות דם ?(עשיתי באפריל) . רוצה לציין שאני מאוד לחוצה מכל מיני סיבות,לא ישנה טוב בלילה ובמהלך היום בתנועה כל הזמן.לא מצליחה לנוח אף פעם ,יכול להיות שהגוף מגיב ככה בגלל זה? תודה רבה

יש לפתור את הבעיה הנשית להפסקת הדימום ייתכן שחלק מהחולשה נובעת בעת הדימום הלדני אפקט נפשי בתחתית הרשימה יש לבצע בדיקת דם מקיפה גם לויטמין ביי 12 ותיפקודי בלוטת התריס

מנהלי פורום רפואה דחופה