נזלת מימית כרונית כל הזמן

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

27/04/2023 | 22:34 | מאת: משה

שלום ד"ר אני סובל כ-9 שנים מנזלת מימית מאוד( כל הזמן עם נייר טישו) עם זליגה לגרון וכמו כן קושי להריח דברים.הייתי אצל רופא אלרגיה שאמר לי שזה אלרגי וקיבלתי טלפסט אריוס זילרגי אבאמיס רינולסט ועוד. שום דבר לא עזר. לפני מספר שנים היתה לי דלקת ריאות ונתנו לי אנטיביוטיקה וזה לא עזר והופנתי לרופא ריאות שעשה לי ברונכוסקופיה וחיכינו לממצאים במשך שבוע ולא היתה אבחנה ואז הוא החליט לתת לי שילוב של מספר אנטיביוטיקות כאשר לאחר מספר ימים התחלתי להרגיש טוב ובנוסף פתאום גם לא היתה לי בכלל נזלת מימית והתחלתי להריח מצויין. כשבוע וחצי לאחר התחלת הטיפול הרופא אמר לי שהגיעה אבחנה לברוכונסקופיה והתגלה מיקובקטריום קנזסי ואז הוא אמר לי להפסיק את הטיפול ולקחת טיפול שמתאים למיקובקטריום קנזסי. ואז לאחר הפסקת הטיפול הראשון הנזלת חזרה והפסקתי להריח טוב, אינני יודע אם הטיפול הראשוני של שילוב מספר אנטיביוטיקות הוא זה שגרם באופן משני גם להעלמת הנזלת המימית וגם לאפשרות להריח טוב או הנתון של ה- cpk בבדיקת דם שעשיתי מספר ימים לאחר התחלת הטיפול שיצא 160 כאשר תמיד ה- cpk שלי בבדיקת דם נע בין 54- 58, והאם יכול להיות שהנזלת היא משנית למחלה אחרת תודה

יש להמשיך מעקב אצל רופא ריאות , אאגרון ואלרגיה יש למצוא את נוסחת הטיפול המתאימה

מנהלי פורום רפואה דחופה